Helppo loma kotimaassa

Posted on

54518183 – collection collage of women’s clothing

Suomessa on nyt Etelä-Euroopan sää, suorastaan Välimeren ilmasto! Nyt olis äkkilähtöjä edullisesti, kun Suomesta ei enää lennähdetäkään kesällä ulkomailla, kuten edellisinä kesinä monet ovat tehneet. Onko kesä nostanut hotellien hintoja Suomessa? Itse en juuri huomannut eroa, vaikka odotin sitä, kun vertailin hotellien hintoja Helsingissä. Kun aloin buukata, silloin huomasin, että menekkiä tuntuu olevan! Mistä sen tietää, jos italialaiset ja espanjalaiset puolestaan lentävät pohjoiseen karkuun sateita ja valtavaa kosteutta?! 😀

Olen lomalla ja aion lomailla Suomessa, en nyt lähtisi täältä vaikka maksettaisiin! Ahtaaseen ja kuumaan lentokoneeseen, mieluummin matkustan vaikka peukalokyydillä kotimaassa ja nautin näistä harvinaisista helteistä ja kuumista öistä! Leirintäalueet ovat täynnä telttailijoita, olen huomannut kun olen muutaman retken tehnyt. Nyt olen kuitenkin lähdössä kaupunkilomalle. Onhan esimerkiksi Helsinki ihana kesähelteillä! Leppeä merituuli raikastaa, Suomenlinnan ihanat rantakalliot kutsuvat piknikille ja terassit iltahuurteiselle. Siksi varailin hotellia. En jaksa telttailla siellä sentään.

Hintataso on kuitenkin Hesan hotelleissa melko korkea, Vantaan puolelle jos menisi, niin saisi hotellin edullisemmin. Airbnb:stäkään ei oikein mitään löytynyt, kaikki buukattu! Hotellista ei meinaa saada huonetta edes satasella yöltä! Hostelleista en ole katsonut, haluaisin saada huoneen jostain aika keskustasta, että siitä olisi helppo kulkea. Omenahotellista katsoin, mutta se on tylsä, siellä olisi ollut huone tuolle ajankohdalle. Seurahuone olis upea, mutta kallis. Harkitsemme tässä, että jos tehtäisiin siipan kanssa oikein kuherrusloma, satsattaisiin hotelliin ja otettaisiin vaikka pieni pikaluotto, jotta raaskittaisiin mennä Seurahuoneelle. Kuitenkin muutaman päivän lomakin Helsingissä maksaa jo monta sataa, samalla hinnalla lähtis äkkilähdöllä ulkomaille, jonne ei nyt haluta. Helsingin hintataso on kuitenkin melko korkea.

Kalleudesta huolimatta on upeaa matkustaa kerrankin kotimaassa! olen tänä kesänä käynyt paikoissa, joita en ole tiennyt Suomessa olevankaan! Upeita paikkoja ja kaupunkeja, esim ruotsinkielinen rannikko pohjanmaalla, ihanaa ja idyllistä, edullista ja kaunista. Pietarsaari, Krintiinankaupunki muun muassa. Upeita luonnonpaikkoja ja leirintäalueita telttailla. Esim Pietarsaaressa Fäboda, jonka ravintolassa alueen parhaat hampurilaiset. Suomessa on lisäksi helppo lomailla, koska kaikkialla palvelu on hyvä, laatu taattu, eikä mitään yllätyksiä ole tullut. Ruoka on laadukasta ja hyvää, muilla kuin merkityillä ja maksullisilla alueilla telttailu on turvallista ja luvallista. On kyllä ihanaa ollut! Suosittelen! Lomailkaa muutkin Suomessa ja jätetään lomailuun käytettävät rahat Suomeen!


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

49 − = 41